Återigen placerar sig Vadstena på topp i Lärarförbundets rankning av bästa skolkommuner i landet och Vadstena hamnar på första plats i länet.

Lärarförbundets årliga rankning är den mest heltäckande jämförelsen mellan kommunernas utbildningsverksamhet och baseras på 13 kriterier, bland annat lärarlöner, lärartäthet, resurser till undervisningen och elevresultat. Rankningen genomförs för sextonde året i rad.

I årets rankning hamnar Vadstena på plats 12 av landets 290 kommuner vilket kan jämföras med plats 3 förra året.

De faktorer som återigen placerar Vadstena på en toppnivå är bland annat goda resurser, hög lärartäthet, hög andel legitimerade lärare och goda resultat.

– Att vi har en bra skola är viktigt för Vadstenas tillväxt. Undersökningen är en av flera indikationer på att Vadstenas satsning på utbildning givit varaktiga resultat, kommenterar kultur- och utbildningsnämndens ordförande Göran Fältgren (s).

– En politisk samsyn och förtroende för pedagogernas kunnande är av avgörande betydelse. Nu går vi vidare med en stor IT-satsning och ett tydligare fokus på förskolans roll, tillägger Göran Fältgren.

Läs hela listan här!